Kalbi (Koreańskie Żeberka Wołowe Z Grilla)

Kalbi (Koreańskie Żeberka Wołowe Z Grilla)
Kalbi (Koreańskie grillowane żeberka wołowe) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1323 kalorii, 45g białka, oraz 105 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 4,81 zł / porcja. 1685 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz azjatycką gruszkę, czosnek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 28 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Kalbi (Koreańskie żeberka z grilla), Kalbi (Koreańskie żeberka z grilla), oraz Koreańskie Żeberka Wołowe Kalbi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Posyp wołowinę brązowym cukrem i dobrze wymieszaj, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
WołowinaWołowina
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut podczas przygotowywania marynaty. W misce ubijamy pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Przełożyć wołowinę do dużej zamykanej torby zamrażarki (może być potrzebne 2).
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
5
Dodać marynatę, wycisnąć nadmiar powietrza z worków i zamknąć. Obróć worek kilka razy, aby zapewnić równomierne pokrycie wołowiny. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny, ale najlepiej przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
6
Rozgrzać gaz lub grill węglowy do średnio gorącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Nadmiar marynaty odcedzić z wołowiny. Grilluj krótkie żeberka, obracając się raz, do pożądanej doneness, około 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
W razie potrzeby udekorować cienko pokrojoną zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
9
Podawać całe kawałki jako danie główne lub pokroić na mniejsze kawałki, za pomocą nożyc kuchennych, na przystawkę lub przekąskę.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 28 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn