Jerk Chicken z Habanero - miętową glazurą i smakiem Mango

Jerk Chicken z Habanero - miętową glazurą i smakiem Mango
Jerk Chicken z Habanero - miętową glazurą i smakiem Mango wymaga o 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Przepis ten służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 904 kalorie, 27g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 3,39 zł za porcję, ten przepis okładki 22% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie z Ameryki Środkowej. Udaj się do sklepu i odbierz habanero chile, koszerną sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na dobry wynik spoonacular 40%. Spróbuj Grillowany kurczak w cieście z Habanero - miętową glazurą, Grillowany Kurczak Mango-Habanero, oraz Kurczak Jerk z pieczonym Mango i Habanero Chiles podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Wszystkie składniki przypraw połączyć w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Umyj kurczaka z obu stron olejem i dopraw solą. Pocierać jedną stronę każdej piersi przyprawą do szarpania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Umieścić kurczaka na grillu, pocierać bok w dół i grill, aż lekko zwęglone i rub utworzył skórkę, około 5 minut. Odwróć kurczaka, umyj górną stronę z odrobiną Habanero-miętowej glazury i kontynuuj gotowanie, aż po prostu ugotujesz, szczotkując więcej glazury co kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć z grilla na półmisek, posmarować większą ilością glazury i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Podawać z mango Relish na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
7
Octy i habanero umieścić w rondlu o średniej aktywności i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodać cukier i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się stopi, a mieszanina zgęstnieje i zmniejszy się o około połowę. * Ostrożnie przełóż mieszaninę do blendera, dodaj miętę i zmiksuj, aż będzie gładka. Doprawić solą i pozostawić glazurę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Usuń płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
2
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładki.
4
Wszystkie składniki połączyć w dużej misce i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, aby umożliwić stopienie smaków. Może być przygotowany i schłodzony, przykryty, do 1 dnia wcześniej. Doprowadzić do temperatury pokojowej 1 godzinę przed podaniem.

Składniki

907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)z kością, ze skórką na piersiach z kurczaka)z kością, ze skórką na piersiach z kurczaka)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane liście kolendrygrubo posiekane liście kolendry1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowane świeże liście mięty, grubo posiekanepakowane świeże liście mięty, grubo posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki11 funt cukinii,ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,goździki mielonegoździki mielone2(zima)kolendra mielonakolendra mielona2(zima)imbir mielonyimbir mielony1habanero chilehabanero chile1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)miód (w zależności od słodyczy mango)miód (w zależności od słodyczy mango)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)proszek habaneroproszek habanero1Dużemango, obrane, pestki i drobno pokrojone w kostkęmango, obrane, pestki i drobno pokrojone w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gruby czarny pieprzgruby czarny pieprz1smallsczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1jalapeno lub serrano chile, łodygowane, wysiewane i drobno pokrojone w kostkęjalapeno lub serrano chile, łodygowane, wysiewane i drobno pokrojone w kostkę7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.tymianek suchytymianek suchy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn