Irlandzki Chleb Sodowy

Irlandzki Chleb Sodowy
Irlandzki chleb sodowy może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru śniadaniowego. Za 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 6G tłuszczu i w sumie 211 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Udaj się do sklepu i podnieś maślankę, sodę oczyszczoną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Przynosi ci smak domu. Dzień Świętego Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżką wynik 24%, to danie nie jest tak wybitne. Spróbuj Spowiedź część Irlandzka i część szalona ... Irlandzki chleb pszenny, Irlandzki Chleb Sodowy, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Pokrój masło na kruche. W małej misce ubij 1 jajko i maślankę. Mieszaj z mąką tylko do zwilżenia. Złożyć rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Ugniataj na posypanej mąką powierzchni przez 1 minutę. Uformuj okrągły bochenek; ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Wytnij 1/4 cala.- głęboki krzyż w górnej części bochenka. Ubij pozostałe jajko; posmaruj Bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut lub na złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Irlandzki chleb sodowy w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn