Hummus Ze Słodkich Ziemniaków
Hummus ze słodkich ziemniaków może być właśnie hor d ' oeuvre, którego szukasz. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 150 powie, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę garbanzo, mielony pieprz, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni Środkowo-Wschodniej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżką wynik 74% to danie jest solidne. Spróbuj Hummus Ze Słodkich Ziemniaków, Hummus Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Hummus Ze Słodkich Ziemniaków podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Dziurkuj widelcem po słodkich ziemniakach.
Piecz słodkie ziemniaki w nagrzanym piekarniku do miękkości, około 45 minut; ostudzić.
Słodkie ziemniaki pokroić na pół wzdłuż.
Połącz fasolę garbanzo i oliwę z oliwek w blenderze i pulsuj kilka razy, aby zmiażdżyć. Miąższ miąższ ze skórki ze słodkich ziemniaków i dodać do blendera; pulse połączyć.
Dodaj tahini, sok z cytryny, skórkę z cytryny, kminek, kolendrę, biały pieprz i sól morską do mieszanki; zmiksuj do uzyskania gładkiej, w razie potrzeby dodając reserved garbanzo Bean liquid, aby uzyskać gładki, kremowy hummus.