Hiszpańska Ryba Marokańska

Hiszpańska Ryba Marokańska
Hiszpańska Marokańska ryba może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje $7.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 82g białka, 12g tłuszczu i w sumie 515 kalorii. 99 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis od Allrecipes wymaga czosnku, oleju roślinnego, pieprzu cayenne i granulek bulionu z kurczaka. Kilka osób naprawdę polubiło to europejskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżką ocena 98%, to danie jest ogromne. Spróbuj Ryby Hiszpańskie, Hiszpański Stad Rybny, oraz Grillowana Ryba Po Hiszpańsku dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i czosnek; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj paprykę, marchewkę, pomidory, oliwki i fasolę garbanzo i gotuj dalej, aż papryka będzie lekko miękka, jeszcze około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
MarchewMarchew
PaprykaPapryka
OliwkiOliwki
3
Posyp warzywa pietruszką, papryką, kminkiem, cayenne i bulionem z kurczaka. Dopraw solą do smaku. Wymieszaj, aby włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z KurczakaBulion Z Kurczaka
WarzywaWarzywa
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KminekKminek
SólSól
4
Połóż rybę na wierzchu warzyw i dodaj tyle wody, aby przykryć warzywa. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj, aż ryby łatwo się łuszczą widelcem, a soki będą klarowne, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
RybyRyby

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia80
Magazyn