Herby slow-pieczony kurczak
Herby powoli pieczony kurczak może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 609 kalorii, 27g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 143 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz nowe ziemniaki, skórkę z cytryny, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Herby Pieczony Kurczak Z Miodem I Tymiankiem Pasternak, Herby pieczony kurczak z czosnkiem tosty cytrynowe, oraz Niezawodny powolny pieczony kurczak.
Instrukcje
Z grubsza zmiażdżyć ząbki czosnku i zioła (do tego dobry jest wałek do ciasta lub młotek do mięsa), a następnie włożyć do dużej torby na żywność lub naczynia ze skórką z cytryny, olejem i kurczakiem. Wcierać wszystko w kurczaka, wewnątrz i na zewnątrz. Pozostawić do marynowania na noc.
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Wyjmij kurczaka z lodówki 30 minut przed chcesz gotować.
Włożyć warzywa do dużej puszki do pieczenia i polać kurczakiem. Rozsypać zioła i czosnek z marynaty nad, wokół i wewnątrz ptaka. Wciśnij też 2 cytryny do środka kurczaka, zmniejszając o połowę, aby pasowały w razie potrzeby. Rozetrzyj masło na całej skórze i obficie doprawić.
Wlać wino do puszki z 150 ml wody, przykryć szczelnie folią (aby nie dotykało wierzchu ptaka) i gotować przez 2 godziny.
Wyjąć folię i kontynuować gotowanie przez 1 godzinę więcej, lub aż kurczak jest gotowane i soki uruchomić jasne. Zwiększyć piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz 7 i piec przez 25-30 minut więcej, aż skóra jest naprawdę chrupiące. Podnieś kurczaka z puszki, aby spocząć na talerzu przez 30 minut, przykryty ponownie folią.
W międzyczasie umieść puszkę do pieczenia na płycie kuchennej i bańkę, aby zmniejszyć trochę soki do gotowania.
Dodać soki z wypoczętego kurczaka i doprawić do smaku.
Podawać ptaka na środku stołu, aby podzielić się, obok maślanych warzyw.