Gulasz z jagnięciny i orzeszków ziemnych

Gulasz z jagnięciny i orzeszków ziemnych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z jagnięciny i orzeszków ziemnych. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 14 minut. Udaj się do sklepu i podnieś nogę z jagnięciny, olej canolan, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób lubiło to afrykańskie danie. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Afryki Północnej, Potrawka Z Afrykańskich Orzeszków Ziemnych, oraz Wegetariański Afrykański Gulasz Orzechowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim piekarniku pokrytym natryskiem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
2
Dodać jagnięcinę i gotować 8 do 10 minut lub aż rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Dodaj garam masala, cebula, i czosnek; gotować 3 do 4 minut lub aż cebula jest miękka, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Połącz koncentrat pomidorowy i 1 szklankę wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Dodaj mieszankę pasty pomidorowej i pomidora do holenderskiego piekarnika. Wymieszać w pozostałej 1 szklance wody; doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
6
Dodaj marchew i słodkie ziemniaki; przykryć, zmniejszyć ogień, i dusić 25 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
7
Dodać okra; gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
8
Wyjąć 1/4 szklanki płynu do gotowania z patelni; umieścić w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodać masło orzechowe i wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Dodaj mieszaninę masła orzechowego do patelni; wymieszać pieprz jalapeo, sól, i czarny pieprz. Gotować na średnim ogniu 15 minut lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
. Podczas gotowania na wolnym ogniu przygotowujemy kuskus zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
GulaszGulasz
12
Podawać gulasz na gorącym gotowanym kuskusie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus GotowanyKuskus Gotowany
GulaszGulasz

Składniki

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. The Radley & Finch The Profs Pinotage z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Radley & Finch The Profs Pinotage
Radley & Finch The Profs Pinotage
Wino wyrażające pluszową riperową stronę Pinotage ' u i wciąż odzwierciedlające bardzo subtelną taninę Starego Świata.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 14 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn