Gruyere Placek Ziemniaczany
Gruyere potato Gratin jest bezglutenowe przepis z 15 porcjami. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 150 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Idź do sklepu i odebrać masło, sól i pieprz, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Zapiekanka ziemniaczana z szynką i Gruyère, Zapiekanka Ziemniaczana Z Gruyère, oraz Gruyère Potato Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło 9x13 calowe naczynie do pieczenia z zmiękczonym masłem.
Plastry ziemniaków i posiekaną cebulę wrzucić z solą i pieprzem, a 1/3 mieszanki rozprowadzić do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Połowę sera Gruyere posypać ziemniakami, a następnie dodać kolejną warstwę ziemniaków.
Posypać pozostałym serem, a następnie pozostałymi ziemniakami.
Wymieszać wodę z winem i wlać do naczynia. Przykryć naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ziemniaki będą miękkie, około 1 godziny 15 minut. Po zmięknięciu zdjąć folię i równomiernie polać ziemniaki kremem.
Piec przez dodatkowe 15 minut, aby zrumienić wierzch i zagęścić śmietanę.