Gruszka chrupiąca z migdałami

Gruszka chrupiąca z migdałami
Gruszka chrupiąca z migdałami to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Za 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, brązowego cukru, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Truskawkowy rabarbar chrupiący z migdałami, Chrupiące Jabłko Amaretto z prażonymi migdałami, oraz Chrupiąca Sałatka z zielonej fasoli z żurawiną i migdałami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
1
Pokrój gruszki na pół, a następnie na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
2
Włóż je do dużej miski i wymieszaj z brązowym cukrem, sokiem z cytryny i skórką do zmiksowania, odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Sucha Przyprawa WarzywnaSucha Przyprawa Warzywna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
1
W średniej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, sól, cynamon, imbir i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
2
Dodaj masło i migdały i rozbij je palcami, łącząc suche składniki z masłem i orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
3
Nasmaruj spód i boki płytkiego kwadratowego naczynia do pieczenia (8 cali kwadratowych) pozostałą łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I CzerwonejBarwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I Czerwonej
4
Ułóż gruszki w naczyniu i równomiernie na wierzchu polewą orzechową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
5
Umieść naczynie na środku piekarnika i piecz, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu czubkiem noża. Polewa również powinna być złotobrązowa, około 40-45 minut. Odstawić do ostygnięcia na kilka minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ostry w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn