Grillowany łosoś z marmoladą Dijon Glaze

Grillowany łosoś z marmoladą Dijon Glaze
Grillowany łosoś z marmoladą glazura Dijon zajmuje około 20 minut od początku do końca. To danie główne ma 344 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30, i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje $4.08 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Czwartego Lipca. Ten przepis z Taste of Home wymaga musztardy dijon, soli, filetów z łososia i marmolady pomarańczowej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z marmoladą-glazura Dijon, Pieczony łosoś z polewą sojowo-Marmoladową, oraz Grillowana polędwiczka wieprzowa z pomarańczową marmoladą.

Instrukcje

1
W małej misce połącz pierwsze sześć składników; odstawić 1/4 szklanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Posmaruj pozostałą glazurę łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
GlazuraGlazura
3
Zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym; używając szczypiec z długim uchwytem, lekko posmaruj ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
4
Połóż łososia skórą do dołu na ruszcie grillowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Grill, pod przykryciem, na średnim ogniu lub podsmaż 4 cale. od ognia przez 10-12 minut lub do momentu, gdy ryby łatwo płatkują widelcem, od czasu do czasu fastrygując pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór na grillowanego łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Le Cadeau Rocheux Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 49 dolarów za butelkę.
Le Cadeau Vineyard Rocheux Pinot Noir
Le Cadeau Vineyard Rocheux Pinot Noir
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn