Grillowane krewetki z boczkiem, pomidorem i Scallion Vinaigrette

Grillowane krewetki z boczkiem, pomidorem i Scallion Vinaigrette
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 173 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jeśli 88 centów za porcję spada w budżecie, Grillowane krewetki z boczkiem, pomidorem i Scallion Vinaigrette może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Jest idealny do 4 Lipca. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz boczek, tymianek, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem-Scallion Vinaigrette, Grillowane Arkusze kukurydzy z Scallion Vinaigrette, oraz Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 8 drewnianych szaszłyków, moczonych w wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
2
Umieść boczek w żeliwnej patelni na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek jest chrupiący i tłuszcz jest renderowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Gorących Ciasteczek, PodzielonychNa 8 Gorących Ciasteczek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Gdy boczek jest po prostu o gotowe, podgrzać olej rzepakowy w niereaktywnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Na 8 Gorących Ciasteczek, PodzielonychNa 8 Gorących Ciasteczek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj pomidory, sól i pieprz i gotuj, mieszając, aż lekko zmiękną. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść boczek na patelnię z pomidorami i dodać kolendrę, ocet, tymianek i zielona cebula. Gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Na 8 Gorących Ciasteczek, PodzielonychNa 8 Gorących Ciasteczek, Podzielonych
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Podgrzać węgiel drzewny lub grill gazowy do wysokiej do bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Posmaruj krewetki olejem rzepakowym i posyp solą i pieprzem. Używając dwóch szaszłyków na raz, nawlecz cztery krewetki na szaszłykach w pobliżu końców ogona i głowy -- to ułatwia przewracanie krewetek na grillu. Grill, aż lekko zwęglone i gotowane przez, O 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Usuń krewetki z szaszłyków i top z ciepłym vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Anne Amie Pinot Gris
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn