Grill wieprzowina smażony ryż

Grill wieprzowina smażony ryż
Grill wieprzowina smażony ryż może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1046 kalorii, 35g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 1 godzina i 45 minut. Mieszanka sosu, jajek, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, możesz podążać za tym daniem głównym z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 powie, że trafił w sedno. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wolnowar BBQ Pulled Pork, Smażony Ryż Wieprzowy, oraz Smażony Ryż Wieprzowy dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wieprzowina: w średniej misce dodaj sos sojowy i ostrygowy, imbir i czosnek oraz olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
2
Dodaj wieprzowinę i marynuj przez 1 godzinę w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
3
Podgrzej grill do średniej wysokości i grilluj wieprzowinę z obu stron, aż będzie gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
4
Podgrzej pozostałą marynatę do 165 stopni F i użyj do podlania mięsa podczas gotowania. Gdy mięso jest już prawie ugotowane, polej obie strony sosem słodko-kwaśnym i pozwól dokończyć gotowanie, podczas gdy sos karmelizuje mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MarynataMarynata
MięsoMięso
5
Wyjmij z grilla, odstaw na 10 minut i pokrój na kawałki 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
6
Ryż: gdy wieprzowina stoi, rozgrzej olej w woku lub dużej patelni na dużym ogniu, aż olej prawie zacznie dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Dodaj imbir, a także wszystkie warzywa z wyjątkiem czosnku. Gotuj przez 3 minuty lub do ugotowania warzyw, a następnie dodaj czosnek. Zanim czosnek się zrumieni, dodaj ryż i szybko wymieszaj, aby ryż nie przykleił się do boków woka lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Po dokładnym połączeniu całej mieszanki wlej ubite jajka na ryż i warzywa i ponownie szybko wymieszaj, aż całe jajko się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JajkoJajko
RyżRyż
9
Dodaj sos sojowy, sos ostrygowy i olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
10
Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
11
Udekoruj zieloną cebulką i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
12
Podawaj natychmiast.

Składniki

4(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew obrana, pokrojona w kostkęmarchew obrana, pokrojona w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę3jaja pobijanejaja pobijane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży imbirmielony świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona zielona kapustacienko pokrojona zielona kapusta1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście kolendry (około 1 uncji wagowo, około 4 do 6 gałązek) plus około 6 gałązek do dekoracjiposiekane świeże liście kolendry (około 1 uncji wagowo, około 4 do 6 gałązek) plus około 6 gałązek do dekoracji596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos ostrygowysos ostrygowy454(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)polędwiczki wieprzowepolędwiczki wieprzowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona cebula pokrojona w kostkęczerwona cebula pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona2(zima)prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu1Średnia żółta cebula, posiekanaryż biały krótkoziarnisty, gotowany i chłodzonyryż biały krótkoziarnisty, gotowany i chłodzony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojony groszek snapcienko pokrojony groszek snap596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka żółta pokrojona w kostkępapryka żółta pokrojona w kostkę

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Blue Fish Sweet Riesling z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Blue Fish Sweet Riesling
Blue Fish Sweet Riesling
Blade złoto. Uwodzicielskie Perfumy świeżej moreli, brzoskwiń i dojrzałego ananasa. Owocowa słodycz o pełnej strukturze i orzeźwiającej kwasowości. Uzupełnia skorupiaki, małże, kuchnię inspirowaną Azją i łagodne sery.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn