Garam Masala Chicken

Garam Masala Chicken
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj kurczaka Garam Masala. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 144 kalorii, 19g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Za $1.14 za porcję, dostajesz marynatę, która serwuje 4. 39 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, soli czosnkowej, zielonej cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Z łyżką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. garam masala, jak zrobić proszek pendżabski garam masala w domu, Kurczak z Garam Masala, oraz Garam Masala Chicken Curry są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Umieść piersi z kurczaka w gorącym oleju i gotuj, aż zrumienią się z jednej strony, około 3 minut. Odwróć kurczaka i dodaj cebulę; gotuj kolejne 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodaj pomidory, sól czosnkową i wodę do kurczaka; wymieszać. Dopraw 1 1/2 łyżeczki garam masala. Doprowadź mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Sól CzosnkowaSól Czosnkowa
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
4
Wymieszaj pozostałą 1/2 łyżeczki garam masala przez miksturę. Podnieś ogień do średniego i zagotuj mieszaninę. Gotuj, aż kurczak nie będzie już różowy na środku, a soki będą czyste, około 5 minut dłużej. Termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatycki działa naprawdę dobrze z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn