Potrzebujesz gluten free, lacto ovo vegetarian i primal hor d ' oeuvre? Południowo-zachodnia Frittata może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Za 70 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, paprykę, oliwki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy obejmują Frittata Południowo-Zachodnia, Southwestern Dinner Frittata, oraz Południowo-zachodnia kanapka Rachel z południowo-zachodnią Slaw: Boar ' s Head Boldest Bracket Challenge.
Instrukcje
1
W małej misce ubij jajka, mleko, sól, musztardę, pieprz i cayenne; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Musztarda
Pieprz
Jajko
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Na dużej patelni na średnim ogniu ugotuj cebulę, zieloną paprykę i czosnek na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pieprz
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj pomidora i oliwki; podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki
Pomidor
4
Warzywa polać mieszanką jajeczną. Gdy jajka ustawiają się, podnieś krawędzie, pozwalając, aby niegotowana porcja spłynęła pod spód. Gdy jajka są ustawione, posyp serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ser
Jajko
5
Zdjąć z ognia. Przykryj i odstaw na 1-2 minuty lub do stopienia sera.
Frittatan w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Ruinart Brut rosé (pół butelki) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 56 dolarów za butelkę.
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.