Francuski bisque z małży
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj francuski bisque z małży. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatarian przepis zawiera 563 kalorie, 18 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Za 3,3 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Ten przepis był pod wrażeniem 18 osób. Udaj się do sklepu i kup małże, masło, por i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Kilku osobom bardzo smakowało to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 82% wyniku, co jest niesamowitym wynikiem. Bisque z małży, Bisque z małży i Bisque z małży i szpinaku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zagotuj 1 1/2 szklanki wody i 1 szklankę wina w dużym, płytkim garnku.
Dodaj małże, przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut, aż małże się otworzą. Gdy małże ostygną na tyle, że będzie można je wziąć do ręki, oddziel je od muszli i odłóż na bok, wyrzucając muszle i wszystkie małże, które się nie otworzyły. Płyn z gotowania przecedź przez sito wyłożone gazą do miski i zachowaj.
W międzyczasie rozpuść masło w innym dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu.
Dodać cebulę, por, marchewkę, czosnek, szafran, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu i smażyć, od czasu do czasu mieszając, przez 5 minut. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj przez 20 minut.
Dodaj pomidory i gotuj przez kolejną minutę.
Dodać 2 szklanki zarezerwowanego płynu z gotowania (resztę wyrzucić) i resztę wina, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Dodaj zarezerwowane małże, pół na pół i śmietanę.
Podgrzewaj, aż się zagotuje, ale nie wrze. Wymieszaj natkę pietruszki lub koperek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Polecane wino: Riesling, Wino Różane, Muscadet
Riesling, różowe wino i muscadet to moje ulubione dania z małży. Muscadet to klasyczne połączenie, ale sprawdzi się wiele wyrazistych, wytrawnych białych. Jeśli małże są gotowane z pomidorami, wybierz różowe. Jeśli małże są zbyt ostre, spróbuj Rieslinga. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.