Francuska zupa cebulowo-pomidorowa

Francuska zupa cebulowo-pomidorowa
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj zupę pomidorową z cebulą francuską. Za 1,8 dolara za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda z 430 kaloriami , 21 g białka i 12 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup częściowo odtłuszczony ser mozzarella, masło, płatki pietruszki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobre zimą . Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 20 minut . 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Ta ocena jest solidna. Klasyczna zupa cebulowa francuska , zupa cebulowa francuska Dunkin i zupa cebulowa francuska Marsala są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż cebulę i czosnek na maśle, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa Klonowa, Luzem Lub Wyjęta Z Dużej Osłonki OgniwowejKiełbasa Klonowa, Luzem Lub Wyjęta Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Opakowanie Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki1 Opakowanie Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z Pstrąga, Bez Ości, OsuszoneFilety Z Pstrąga, Bez Ości, Osuszone
2
Dodaj sok pomidorowy, bulion, sok z cytryny, pietruszkę i brązowy cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadziewane Oliwkami KoktajlowymiNadziewane Oliwkami Koktajlowymi
Orzeszki Ziemne Niesolone (opcjonalnie)Orzeszki Ziemne Niesolone (opcjonalnie)
1/4 średnio Dojrzałego Awokado, Obranego I Pokrojonego W Plasterki1/4 średnio Dojrzałego Awokado, Obranego I Pokrojonego W Plasterki
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
6 Małych Ziemniaków Odmiany Yukon Gold, Pokrojonych W Bardzo Cienkie Plasterki6 Małych Ziemniaków Odmiany Yukon Gold, Pokrojonych W Bardzo Cienkie Plasterki
3
Wlej zupę do 10-uncjowych żaroodpornych misek lub foremek. Na wierzchu ułóż bagietkę; posyp serem. Piecz 4-6 cali od ognia przez 2-3 minuty lub do momentu, aż ser zacznie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5 Plastrów Sera Mozzarella Częściowo Odtłuszczonego5 Plastrów Sera Mozzarella Częściowo Odtłuszczonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
ChochlaChochla
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn