Francuska zupa cebulowo-pomidorowa

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj zupę pomidorową z cebulą francuską. Za 1,8 dolara za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda z 430 kaloriami , 21 g białka i 12 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup częściowo odtłuszczony ser mozzarella, masło, płatki pietruszki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobre zimą . Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 20 minut . 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Ta ocena jest solidna. Klasyczna zupa cebulowa francuska , zupa cebulowa francuska Dunkin i zupa cebulowa francuska Marsala są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę i czosnek na maśle, aż zmiękną.
Dodaj sok pomidorowy, bulion, sok z cytryny, pietruszkę i brązowy cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlej zupę do 10-uncjowych żaroodpornych misek lub foremek. Na wierzchu ułóż bagietkę; posyp serem. Piecz 4-6 cali od ognia przez 2-3 minuty lub do momentu, aż ser zacznie bulgotać.