Fondue z serem pleśniowym z pomidorkami Cherry i pieczoną cebulą Cipollini
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Fondue z serem pleśniowym z pomidorkami Cherry i pieczoną cebulą Cipollini może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 766 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.53 za porcję. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, soli i pieprzu, pomidory koktajlowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona Cebula Cipollini, Linguine z boczkiem, cebulą, pomidorami i serem pleśniowym, oraz Pieczona cebula Cipollini i Treviso.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: drewniane szaszłyki
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Za pomocą małego noża do parowania obrać i podzielić cipollini.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Dodać cebulę i doprawić solą i pieprzem. Karmelizować cebulę na dużym ogniu przez około 5 minut, przenieść patelnię do piekarnika i nadal gotować przez około 8 do 10 minut, aż cebula są ładnie karmelizowane i całkowicie gotowane przez cały, wyjąć z patelni na talerz i lekko ostudzić. Ułóż pomidory koktajlowe i cebulę na talerzu ze szaszłykami do zanurzenia.
W małym rondlu, na średnim ogniu, roztopić masło i gotować, aż dopiero zaczyna brązowieć. Natychmiast dodać tymianek i czosnek. Gotować przez 2 minuty, mieszając, aby zapobiec brązowieniu czosnku.
Dodać krem, podnieść ogień do średniej, doprowadzić do powolnego gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć krem o 1/3, o 2 protokół.
Dodać ser i mieszać, aż ser się roztopi i mieszanina będzie gładka, doprawić, do smaku, pieprzem.
Wlać sos do garnka do fondue i ustawić na świecy, aby utrzymać ciepło.
Umieścić półmisek warzyw i szaszłyków obok i podawać natychmiast.