Potrzebujesz danie główne bez nabiału? Mojakka po fińsku może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 4,07 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 9g tłuszczu i w sumie 338 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś pieczeń wołową, seler, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 99 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 5 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 96%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mojakka (Bezmleczna), Fiński Flatbread, oraz Fińskie Pasty.
Instrukcje
1
W dużym garnku na średnim ogniu zrumienić mięso ze wszystkich stron na maśle lub margarynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj 4 szklanki wody i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Dodaj cebulę, sól i zmielony czarny pieprz. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Cebula
Sól
4
Dodaj marchewki, seler i ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1 1/2 godziny. Następnie połącz mąkę i pozostałą 1/2 szklanki wody w osobnej małej misce, tworząc cienką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Marchew
Seler
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Dodaj to do zupy, dobrze mieszając i gotuj jeszcze przez 15 minut.