Fiesta Ribeye Steaks
Fiesta Ribeye Steaks to danie główne, które serwuje 8. Za $5.62 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 52g białka, 39g tłuszczu i w sumie 635 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Przynosi ci smak domu. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka steków wołowych ribeye, tortilli z mąki, salsy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane Steki Ribeye, Peppered Ribeye Steaks, oraz Grillowane Steki Ribeye.
Instrukcje
Umieść tortille na arkuszu wytrzymałej folii (około 18 cali. x 12 W.). Złóż folię wokół tortilli i szczelnie zamknij; odstawić.
Skrop obie strony steków sokiem z limonki. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 7-9 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Umieść tortille na zewnętrznej krawędzi grilla; podgrzewaj przez 5-6 minut, obracając raz.
Steki posyp serem; podawać z salsą i rozgrzanymi tortillami.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy na stek Ribeye. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Brooks Willamette Valley Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!