Fettucyna Ze Świeżych Jaj
Świeże jajko fettucine wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Świeża Fettucyna Z Boczkiem, Rampami I Jajkiem, Farmville do stołu " Fettucine ze świeżym groszkiem, czosnkiem i kiełbasą, oraz Fettucine Alfredo.
Instrukcje
Połączyć mąkę i kaszę manną, a następnie kopiec na powierzchni roboczej (najlepiej drewnianej). Zrobić studnię w środku i dodać jajka i 1/2 łyżeczki soli do dobrze. (Alternatywnie, umieścić składniki w robocie kuchennym.)
Stopniowo wymieszać tyle mąki do jaj (za pomocą widelca), aby utworzyć pastę, ciągnąc mąkę najbliżej mieszaniny jaj i uważając, aby nie zrobić otworu w ścianie studni. Pozostałą mąkę wymieszać rękami, aby uformować ciasto (powinno być twarde i nie lepkie). Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne, od 8 do 10 minut. (Jeśli używasz procesora, mieszaj łącznie około 30 sekund.)
Przykryj ciasto odwróconą miską i pozostaw ciasto 1 godzinę, aby ułatwić toczenie.
Podzielić ciasto na 8 kawałków, następnie spłaszczyć każdy kawałek na szorstki prostokąt i przykryć prostokąty odwróconą dużą misą. Ustaw rolki maszyny do makaronu na najszerszym ustawieniu.
Lekko odkurzyć 1 Prostokąt mąką i podawać przez rolki. (Pozostałe ciasto przechowywać pod misą.) Złóż prostokąt na pół i podaj go, najpierw złożony koniec, przez rolki 7 lub 8 razy, składając go na pół za każdym razem i podając złożony koniec. Pył z mąką, jeśli to konieczne, aby zapobiec przyklejeniu.
Przekręć pokrętło do następnego (Węższego) ustawienia i podawaj ciasto przez rolki bez składania. Kontynuuj podawanie ciasta przez rolki raz przy każdym ustawieniu, bez składania, aż do drugiego do najwęższego ustawienia. Ciasto będzie gładkim arkuszem (około 36 cali długości i 4 cali szerokości).
Wytnij arkusz na pół w poprzek.
Ułóż arkusze ciasta na lekko posypanych mąką arkuszach do wyschnięcia, aż skóra, ale nadal giętkie, o 15 protokół. (Alternatywnie, lekko odkurzyć arkusze makaronu z mąką i powiesić na oparciach krzeseł do wyschnięcia.)
Pozostałe kawałki ciasta rozwałkować w ten sam sposób.
Przymocuj ostrza fettuccine (do cięcia pasków o szerokości 1/4 cala) do maszyny do makaronu. Karmić jeden koniec arkusza makaronu najsuchsze (pierwszy z nich walcowane) do noży, trzymając drugi koniec prosto, a następnie złapać paski z pod maszyny przed arkusza przechodzi całkowicie przez rolki i delikatnie położyć na mąki blachy do pieczenia. (Alternatywnie, lekko mąki paski i powiesić na oparciach krzeseł.) Powtórzyć z pozostałymi arkuszami makaronu.
Pozostawić do wyschnięcia makaron co najmniej 5 minut przed gotowaniem.
Gotuj fettuccine w garnku z makaronem wrzącej osolonej wody (3 łyżki soli na 6 litrów wody) do miękkości, około 2 minut (nie rozgotować).
* Ciasto można wyrobić (ale nie rozwałkować) 4 godziny wcześniej i schłodzić, szczelnie zapakować w folię. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed uruchomieniem.* Fettuccine można suszyć, aż będzie skórzasta, ale nadal giętka, około 30 minut, a następnie schłodzić w zamykanych workach do 12 godzin.