Faszerowane karczochy
Faszerowane karczochy wymagają około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis daje 6 porcji po 234 kalorie , 6 g białka i 16 g tłuszczu każda. Za 1,24 dolara za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 429 fanów. Udaj się do sklepu i kup chleb, oregano, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 64% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Piccata z Karczochami , Makaron Makaronowy ze Świeżymi Pomidorami, Cukinią i Karczochami oraz Włoskie Karczochy Gotowane Na Parze .
Instrukcje
Odetnij spiczaste końcówki liści karczocha i odetnij łodygi. Umyj i osusz. Trzymając karczocha mocno za podstawę, mocno uderz jego wierzchołkiem o twardą powierzchnię; otworzy to go, aby można go było wypchać.
W średniej misce wymieszaj kostki chleba, czosnek, pietruszkę, ser Romano, oregano, 2 łyżki oleju roślinnego, sól i pieprz; dobrze wymieszaj.
Wciśnij około 1/2 szklanki farszu do każdego karczocha. Ściśle upakuj nadziewane karczochy razem w dużym, ciężkim rondlu lub holenderskim piekarniku.
Dodaj tyle wody, aby sięgała do połowy wysokości karczochów, i dodaj 3 łyżki oleju.
Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę lub do momentu, aż liście będą łatwo odchodzić od garnka.