Farsz Do Kiełbas

Farsz Do Kiełbas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj farszu z kiełbasą. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Ten przepis służy 12. Jeśli masz węgierską paprykę, cebulę, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Farsz Do Kiełbas, Farsz Do Kiełbas, oraz Farsz Do Kiełbas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Chleb pszenny pokroić na pół szerokości; jedną połowę odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
PszenicaPszenica
3
Usuń skorupę z drugiej połowy i wyrzuć ją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
4
Pokroić chleb w 1-calową kostkę. Używając robota kuchennego wyposażonego w przystawkę do ostrza, przetworzyć kostki w dwóch partiach na małe, szorstkie kawałki (niektóre będą wielkości ziaren ryżu, inne wielkości grochu), około 30 sekund na partię. Powinieneś mieć 3 szklanki bułki tartej. (W razie potrzeby wyciąć więcej kostek z pozostałej połowy chleba i przetworzyć.) Powtórzyć z białym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ChlebChleb
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Połączyć bułkę tartą(w sumie 6 filiżanek) na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Rozłóż na równą warstwę i piec, mieszając co 5 minut i obracając patelnię w połowie czasu gotowania, aż lekko zarumienią się i wyschną w dotyku, około 17 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Ostudzić, a następnie przenieść do dużej miski; odstawić. (Nie wyłączaj piekarnika.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
PiekarnikPiekarnik
8
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać kiełbasę i za pomocą dwóch widelców rozbić na kawałki wielkości grochu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż nie jest już różowy, o 6 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść kiełbasę do średniej miski. Wyrzucić tłuszcz na patelni.Odstawić patelnię na średnim ogniu i dodać masło. Po stopieniu dodać seler, cebulę i paprykę. Doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
KiełbasaKiełbasa
MasłoMasło
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
PatelniaPatelnia
10
Dodać czosnek i smażyć, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
11
Dodać zarezerwowaną kiełbasę i zioła i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
ZiołaZioła
12
Dodaj 3/4 szklanki bulionu i zeskrobać dno patelni drewnianą łyżką, aby uwolnić wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
13
Przenieść mieszankę kiełbasy do zarezerwowanej miski bułki tartej i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
14
Odstawić na 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Jeśli używasz farszu w indyku, pozwól mu ostygnąć do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem (nie dodawaj pozostałych 3/4 szklanki bulionu—farsz zwilży się, gdy gotuje się wewnątrz indyka).Jeśli pieczysz go osobno, dodaj tylko tyle bulionu, aby zwilżyć mieszaninę (możesz nie potrzebować całej pozostałej 3/4 szklanki). Smak i doprawić więcej soli i pieprzu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
15
Przenieść do naczynia do pieczenia 2-quart, przykryć pokrywką lub folią i piec 20 minut. Odkryć i piec do wyschnięcia w dotyku i złoty kolor na górze, o 20 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Magazyn