Elegancki Stroganow Wołowy

Elegancki Stroganow Wołowy
Elegancki Stroganow wołowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 22g tłuszczu i w sumie 469 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 3,71 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mielony pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wodę, możesz podążać tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 56%. Spróbuj Eleganckie Klopsiki Stroganow, Beef Stroganoff-pierwotnie stworzony dla rosyjskiej rodziny Stroganowów przez francuskiego szefa kuchni, ten ulubieniec rodziny w moim domu, oraz Elegant Beef Blue dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wymieszaj stek i czerwone wino razem w misce; odstawić do marynowania na 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
2
Połącz mąkę, sól, paprykę i czarny pieprz razem w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PaprykaPapryka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Usuń stek z marynaty, rezerwując czerwone wino do późniejszego użycia; Dodaj stek do mieszanki mąki i wstrząśnij, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Czerwone WinoCzerwone Wino
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
StekStek
4
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj stek, cebulę i czosnek, aż stek się zrumieni, a cebula zmięknie i będzie przezroczysta, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wymieszaj grzyby, bulion wołowy, wodę, zarezerwowaną marynatę z czerwonego wina, sos Worcestershire, płatki czerwonej papryki i musztardę w mieszance steków, aż będą dobrze wymieszane; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż stek będzie bardzo miękki, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Bulion WołowyBulion Wołowy
GrzybyGrzyby
MarynataMarynata
Czerwone WinoCzerwone Wino
MusztardaMusztarda
StekStek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wymieszaj ser śmietankowy i śmietanę z mieszanką steków; gotuj i mieszaj, aż się rozgrzeje, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
StekStek
7
Podawać na ugotowanym makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki20 cienkich plastrów cukinii20 cienkich plastrów cukinii283(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)Kawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrzyby w puszkach pokrojone w plasterkigrzyby w puszkach pokrojone w plasterki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron gotowany na gorącomakaron gotowany na gorąco796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiopakowanie Wafle NILLAopakowanie Wafle NILLA596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż1małecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę11 funt cukinii,Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku11 funt cukinii,1/3 szklanki pokruszonych kruchych ciasteczek1/3 szklanki pokruszonych kruchych ciasteczek907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)stek z polędwicy, wbity do grubości 1/4 cala i pokrojony w paski 1 x 1 1/2 calastek z polędwicy, wbity do grubości 1/4 cala i pokrojony w paski 1 x 1 1/2 cala796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBatoniki z mlecznej czekolady i toffi, takie jak Heath lub Skor, drobno posiekaneBatoniki z mlecznej czekolady i toffi, takie jak Heath lub Skor, drobno posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire11 funt cukinii,gotowa musztarda żółtagotowa musztarda żółta
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn