Easy Shakshuka
Łatwe Shakshuka wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 191 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 127 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka pomidorów w puszkach, papryka, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Shakshuka, Shakshuka, oraz Shakshuka.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w głębokiej patelni na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, cebula, i papryka; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj pomidory z puszki, papryka i jalapenos; wymieszać, używając tylnej części łyżki, aby rozbić pomidory. Dusić około 25 minut.
Rozbij jajko w małej misce, a następnie delikatnie wsuń jajko do sosu pomidorowego. Powtórz z pozostałymi jajami. Gotuj jajka, aż białka będą twarde, a żółtka zgęstnieją, ale nie są twarde, 2 1/2 do 3 minut. Jeśli sos pomidorowy wyschnie, dodaj kilka łyżek wody.
Jajka wyjąć łyżką szczelinową, ułożyć na ciepłym talerzu i podawać z sosem pomidorowym i chlebem pita.