Dynia Zimowa Pieczona Imbirem
Imbir-pieczone Dynia zimowa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 38 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka imbiru, crème fraîche, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Dynia Zimowa Pieczona Imbirem, Prażone buraki miodowo-imbirowe i dynia Zimowa, oraz Dynia Zimowa Pieczona.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do małego rondla, połącz wodę z cukrem, octem i cynamonem i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj porzeczki i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty, a następnie usuń z ognia.
W międzyczasie wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Dynię natrzeć oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Za pomocą drobnej tarki zetrzyj imbir na ściętych bokach kabaczka i wcieraj go w miąższ.
Przełożyć dynię na przygotowaną blachę do pieczenia, pokroić bokiem w dół i smażyć przez około 15 minut, aż dynia zacznie mięknąć. Przekręcić pokrojoną bok i piec przez około 17 minut dłużej, aż do miękkości; przenieść na powierzchnię roboczą i lekko ostudzić.
Zwiększyć temperaturę pieca do
Pokroić squash na 1 1/2-cala-kliny grubości. Lekko pocierać folię z olejem i ułożyć squash na blasze do pieczenia; pieczemy przez około 25 minut, obracając raz w połowie, aż złoty i chrupiące wzdłuż krawędzi.
Ułóż squasha na talerzu. Kij cynamonu wyrzucić z porzeczek i dodać porzeczki do squasha.
Skropić płynem do wytrawiania i crme frache i podawać.