Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną

Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną
Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 764 kalorie, 53g białka, oraz 46 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka mielonego kminku, wina, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Tosty z awokado z dymną czarną fasolą, szpinakiem i jajkami, Kubańska smażona komosa ryżowa z czarną fasolą i dymną Tempeh, oraz Dymne chili z indyka z papryką Chipotle i czarną i białą fasolą.

Instrukcje

1
Posortuj ziarna na zanieczyszczenia, a następnie spłucz. Przynieś fasolę i 1 litr wody do wrzenia na dużym ogniu w 5-do 6-litrowej patelni. Przykryć, gotować przez 2 minuty i zdjąć z ognia. Fasola jest gotowa do gotowania po namoczeniu przez 2 godziny, ale jest bardziej strawna po 4 godzinach. Aby użyć, odcedzić i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
2
W 4-do 5-Quart patelni na dużym ogniu, przynieść 2 szklanki wody, 1 szklanka posiekanej cebuli, kolendra, chili, czosnek, 1/2 łyżeczki kminku i oregano do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 10 minut. Wirować w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
3
Na patelni połączyć mieszankę cebuli, bulion i namoczoną fasolę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, pod przykryciem, przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
4
Tymczasem na patelni 3-do 4-quart na średnim ogniu często mieszaj boczek i 1 1/2 szklanki cebuli, aż cebula będzie głęboko złocista, około 20 minut. Wymieszać z winem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Gorących Ciasteczek, PodzielonychNa 8 Gorących Ciasteczek, Podzielonych
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
5
Na stojaku w 12-przez 15-calowej patelni brojlerów, pomidory broil 2 cale od ciepła, obracając się aż poczerniały na całym, o 15 protokół. Grubo posiekać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
6
Do fasoli dodać mieszankę boczku, pomidory, mielony majeranek i ocet. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, często mieszając, aż fasola będzie miękka do ugryzienia i wystarczająco dużo płynu odparuje, aby gęsty gulasz, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Na 8 Gorących Ciasteczek, PodzielonychNa 8 Gorących Ciasteczek, Podzielonych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
GulaszGulasz
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
8
Podczas gdy fasola gotuje się na wolnym ogniu, posyp jagnięcinę solą, pieprzem i pozostałym kminkiem. Broil 2 cale poniżej ciepła, obracając raz, aż zrobić do własnych upodobań, o 8 minut dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Łyżka mieszanki fasoli w 4 szerokie miski zupy. Każdą z nich ułożyć kotletem jagnięcym i udekorować gałązkami majeranku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
MajeranekMajeranek
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn