Drobiazg Z Czerwonej Jagody

Drobiazg Z Czerwonej Jagody
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, drobiazg z czerwonej jagody może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 1255 kalorii, 18g białka, oraz 61g tłuszczu. Za 2,81 zł za porcję, dostajesz deser, który serwuje 8. 1421 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jajek, sody oczyszczonej, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Drobiazg Z Czerwonej Jagody, Czerwony, Biały I Niebieski Berry Drobiazg, oraz Berry Trifle.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Pokrój ciasto funtowe na 9 (3/4 cala) plasterków i rozłóż każdy plasterek na 1 stronie dżemem malinowym, używając całego dżemu. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
DżemDżem
3
Umieść warstwę ciasta dżemem do góry na dnie szklanej miski o pojemności od 2 1/2 do 3 litrów, przycinając kawałki tak, aby pasowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
4
Posyp Framboise. Na wierzch z warstwą malin i truskawek oraz kremem koniakowym. Powtórz warstwy ciasta posypane Framboise, malinami, truskawkami i kremem koniakowym, kończąc trzecią warstwą dżemu do ciasta i malinami i truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
MalinyMaliny
KoniakKoniak
KremKrem
DżemDżem
5
Ubij gęstą śmietanę w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do trzepaczki. Gdy zacznie gęstnieć, dodaj cukier i wanilię i dalej ubijaj, aż utworzy sztywne szczyty. Udekoruj drobiazg bitą śmietaną. Drobiazg może siedzieć przez chwilę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Krem CiężkiKrem Ciężki
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. smar i mąka 2 (8 1/2 na 4 1/2 na 2 1/2 cala) Bochenek. Wyłóż spód papierem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
7
Krem masło i cukier granulowany w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę łopatkową przez około 5 minut lub do uzyskania lekkiej i puszystej konsystencji. Mikserem na średnich obrotach ubijaj jajka po 1 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
8
W dużej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W innej misce połącz maślankę i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
9
Dodaj mąkę i maślankę na przemian do ciasta, zaczynając i kończąc na mące. Podziel ciasto równomiernie między Patelnie, wygładź blaty i piecz przez 45 minut do 1 godziny, aż tester ciasta wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Gdy ciasta będą gotowe, pozwól im ostygnąć przez 10 minut. Wyjmij je z patelni, umieść na ruszcie do pieczenia i pozwól im całkowicie ostygnąć. Dobrze owinąć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
11
Podgrzej mleko w średnim rondlu ze stali nierdzewnej na średnim ogniu i prawie zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Zdjąć z ognia.
13
Ubij żółtka i cukier na średnich obrotach w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę łopatkową, aż będą blade i gęste, około 5 minut. Przy niskiej prędkości miksera posyp skrobię kukurydzianą. Ubijaj na średnich i niskich obrotach, aż się połączą, zeskrobując miskę gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
14
Przy niskiej prędkości miksera powoli wlej gorącą mieszankę mleka do mieszanki jajecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
15
Wlej mieszaninę z powrotem na patelnię. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, 5 do 7 minut. (Zwróć uwagę, ponieważ zgęstnieje, a następnie szybko stanie się jajecznicą!)
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Natychmiast wlej mieszaninę przez drobne sito do dużej miski. Dodaj wanilię, koniak, masło i gęstą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
17
Umieść folię bezpośrednio na budyniu i wstaw do lodówki na zimno.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimaślanka w temperaturze pokojowejmaślanka w temperaturze pokojowej11 funt cukinii,KoniakKoniak4(zima)przesiana skrobia kukurydzianaprzesiana skrobia kukurydziana10dodatkowe dużeżółtka jaj w temperaturze pokojowejżółtka jaj w temperaturze pokojowej4dodatkowe dużejaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyFramboiseFramboise4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier granulowany, podzielonycukier granulowany, podzielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCold heavy creamCold heavy cream11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe pokruszone laski cukierkówDodatkowe pokruszone laski cukierków2pół-kufle świeżych malinpół-kufle świeżych malin2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidobry dżem malinowydobry dżem malinowy1kufeltruskawki świeżetruskawki świeże2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(U-12) krewetki(U-12) krewetki2(zima)(U-12) krewetki(U-12) krewetki227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)(2 paluszki) masło niesolone, w temperaturze pokojowej(2 paluszki) masło niesolone, w temperaturze pokojowej2(zima)masło niesolonemasło niesolone11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii2(zima)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Drobiazg działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn