Domowy Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy

Domowy Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy
Domowy gulasz z jęczmienia z soczewicy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis zawiera 2 porcje z 273 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za $1.01 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś soczewicę, imbir, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański dieta. 49 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką ocena 96%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Gulasz Jęczmienny Z Soczewicy Kminkowej, Wegański Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy, oraz Gulasz Z Jagnięciny, Soczewicy I Jęczmienia.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż marchewkę, cebulę, seler i imbir na oleju, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
żeberka Wieprzowe Z Kością Lub Kotlety Schabowe)żeberka Wieprzowe Z Kością Lub Kotlety Schabowe)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Dodaj soczewicę i jęczmień; gotuj przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
JęczmieńJęczmień
4
Dodaj pomidory, wodę, bulion i kminek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Dodaj sos sojowy; dusić 20-30 minut dłużej lub do miękkości soczewicy i jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SoczewicaSoczewica
JęczmieńJęczmień

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze typy gulaszu. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon
Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon
Pojedyncza Kolekcja Pircas de Liguai Cabernet Sauvignon ma głównie owocowy charakter i intensywność z pikantnością, świeżością i elegancją. Dojrzałe czerwone owoce, czarny pieprz i klasyczne właściwości ziołowe zapewniają, że wino jest złożone i nadal rozwija się w kieliszku. Pełny, ale zawsze świeży na podniebieniu z dobrze zaokrąglonymi taninami i ładnym uchwytem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia52
Magazyn