Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj domowego ciemnego chleba. Ten przepis służy 32. Za 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 5G tłuszczu i w sumie 135 kalorii. Przynosi ci smak domu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Wystarczy mieszanka melasy, cukru, masła i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 16%. Spróbuj Złoty rodzynki i porzeczki Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, Domowy brązowy sos, oraz Domowe brązowe i podawaj bułki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
W misce połącz pierwsze cztery składniki. Schłodzić do 110°-115°. W misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Posyp cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
3
Dodaj mieszankę owsianą, brązowy cukier, melasę i 3 szklanki mąki; dobrze wymieszaj. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Melasa
Ciasto
Mąka Uniwersalna
4
Obróć na posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
5
Umieść w natłuszczonej misce; obróć raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Uderz ciasto. Podzielić na pół; uformować w bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Punch
7
Umieść w dwóch natłuszczonych 9x5 cali. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30-45 minut.