Domowy Brązowy Chleb

Domowy Brązowy Chleb
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj domowego ciemnego chleba. Ten przepis służy 32. Za 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 5G tłuszczu i w sumie 135 kalorii. Przynosi ci smak domu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Wystarczy mieszanka melasy, cukru, masła i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 16%. Spróbuj Złoty rodzynki i porzeczki Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, Domowy brązowy sos, oraz Domowe brązowe i podawaj bułki dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W misce połącz pierwsze cztery składniki. Schłodzić do 110°-115°. W misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Posyp cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Dodaj mieszankę owsianą, brązowy cukier, melasę i 3 szklanki mąki; dobrze wymieszaj. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MelasaMelasa
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Obróć na posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
5
Umieść w natłuszczonej misce; obróć raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Uderz ciasto. Podzielić na pół; uformować w bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
7
Umieść w dwóch natłuszczonych 9x5 cali. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30-45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
8
Rozgrzej piekarnik do 375°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piec 30-35 minut lub na złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.
11
Posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn