Dip Chili z Queso
Przepis Chili con Queso Dip jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie super bezglutenową i lakto-owo-wegetariańską opcją dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji z 83 kaloriami , 6 g białka i 5 g tłuszczu każda. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, sera topionego, ząbków czosnku i pieczonych chipsów tortilli. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt imponującą ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Patio Daddio Queso Dip , Chili con Carne, który sprawi, że Twoje kubki smakowe oszaleją i Jalapeno Queso With Goat Cheese .
Instrukcje
Wlej obie puszki pomidorów do durszlaka nad małą miseczką; odcedź, zachowując 1/3 szklanki płynu. Wylej pozostały płyn lub zachowaj do innego wykorzystania.
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oliwie, aż zmięknie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Mieszaj z serkiem śmietankowym, aż się rozpuści.
Dodaj pomidory, ser topiony, proszek chili i odłożony płyn. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Wymieszaj z kolendrą.
Utrzymuj ciepło i podawaj z chipsami tortilla.