Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj czarnego basu w zupie Miso z Udonem i Shiitakes. Ten bezmleczny i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje $59.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 188g białka, 12g tłuszczu i w sumie 1631 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka baby bok choy, zielonej cebuli, miso i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 50%, to danie jest dobre. Zupa Z Makaronem Udon Miso, Zupa Z Makaronem Udon Miso, oraz Zupa Z Makaronem Udon Miso są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Połącz wodę, wodorosty i płatki bonito w 4-litrowym rondlu i umieść na średnim ogniu. Pozwól wodzie powoli gotować się na wolnym ogniu; powinno to zająć około 10 minut. Natychmiast wyłącz ogień, gdy bulion się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Bonito
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
Wodorosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Pozostaw wywar na 1 do 2 minut, a następnie odcedź ciała stałe. Zarezerwuj 2 litry dashi do wykorzystania w przyszłości jako baza do zup i gulaszu (będzie przechowywany przez 1 tydzień w lodówce lub zamrożony przez kilka miesięcy), a pozostałą kwartę do przygotowania zupy miso.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
3
Wlej dashi do woka i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dashi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Ubij miso Do dashi, mieszając, aż będzie gładkie. Wrzuć grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Dashi
Miso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Lekko pokryj spód 12-calowego bambusowego parowca nieprzywierającym sprayem do gotowania. Dopraw obie strony filetów rybnych solą i pieprzem; połóż je obok siebie w parowniku skórą do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Filety Rybne
6
Pokrój imbir wzdłuż w paski i połóż go na wierzchu ryby, aby smak mógł przeniknąć; połóż kolendrę na wierzchu. Umieść bok choy w parowcu obok siebie i przykryj bambusową pokrywką. Ustaw parowiec w woku i gotuj na parze przez 15 do 20 minut, aż ryba się ugotuje. Ostrożnie wyjmij bambusowy parowiec i dodaj do zupy makaron udon i zieloną cebulę. Gotuj przez 1 minutę lub do miękkości makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Makaron Udon
Bok Choy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Czarny bas w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Kusza Sonoma Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.