Cytrusowo-szałwiowa Pieczona pierś indyka z sosem: mały tłum
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj cytrusowo-szałwiową pieczoną pierś z indyka z sosem: mały tłum spróbuj. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 125g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 687 kalorii. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, cebulę, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrusowo-szałwiowy pieczony indyk z sosem: duży tłum, Pieczona Pierś Z Indyka Z Cytrusowym Pesto I Sosem Z Szalotki, oraz Pieczona w ziołach pierś z indyka i farsz (dziękczynienie dla małego tłumu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218° z rack w najniższej pozycji. Nadmiar tłuszczu wyrzucić z wnętrza jamy indyka. Osuszyć wewnątrz i na zewnątrz.
W małej miseczce wymieszać masło, szałwię, skórkę z cytryny, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zetrzyj tyle skórki z pomarańczy, aby odmierzyć 1 łyżeczkę i dodaj do mieszanki masła. Połowę pomarańczy podziel wzdłuż i zachowaj połowę na inne użycie.
Pozostałą połowę pokroić w kliny.
Zaczynając od szerszego, grubszego końca piersi, delikatnie przesuń palec wskazujący między skórę a ciało piersi, aby rozluźnić skórę, pozostawiając skórę przymocowaną do piersi na drugim końcu (uważaj, aby nie rozerwać skóry). Mieszankę masła równomiernie pod skórę po obu stronach piersi i masować skórę z zewnątrz, aby równomiernie rozprowadzić masło.
Na patelni do pieczenia włożyć indyka i posypać 3/4 łyżeczki soli (jeśli używasz koszernego indyka, patrz nuty kucharzy) i 1/4 łyżeczki pieprzu. Umieść pomarańczowe i czerwone kliny cebuli w obszarze między stojakiem a pierś.
Dodaj 1 szklankę wody na patelnię i pieczonego indyka 30 protokół.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. Obróć pierś o 180 stopni i zalej sokami z patelni, a następnie piecz 30 minut.
Obróć pierś ponownie o 180 stopni i zalej sokami z patelni. Piersi namiotu luźno folią i nadal pieczenia, aż termometr natychmiast odczytać włożony do najgrubszej części piersi (test po obu stronach, blisko, ale nie dotykając kości) rejestruje 74°, 25 do 40 minut dłużej. (Jeszcze raz zalać sokami; jeśli patelnia całkowicie wyschnie, dodać 1/2 szklanki wody.) (Całkowity czas pieczenia: około 1 1/2 godziny.)
Przełożyć indyka na talerz, rezerwując soki na patelni.
Niech Indyk wstanie, odsłonięty, 25 minut. Wyrzucić kliny pomarańczy i cebuli.
Wlać soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 1-ćwiartkowej (nie czyścić patelni do pieczenia), a następnie odcedzić i wyrzucić tłuszcz. (W przypadku korzystania z separatora tłuszczu, wlać soki z patelni przez sito do separatora i odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 1 do 2 minut. Ostrożnie wlać soki z patelni z separatora do miary, odrzucając tłuszcz.)
Umieść patelnię na 2 palnikach, następnie dodaj 1 szklankę wody i rozpal patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę.
Wlać przez sito do szklanej miary zawierającej soki z patelni.
Dodaj wystarczającą ilość wywaru z indyka do soków na patelni, aby doprowadzić całość do 2 1/4 szklanki (jeśli zapas jest zatkany, podgrzać do upłynnienia).
Roztopić masło w 1 1/2 - do 2-quart ciężkiego rondla na średnim ogniu i ubić w mące. Ugotować zasmażkę, ubijając, 3 minuty.
Dodaj mieszaninę zapasów w strumieniu, stale ubijając, aby zapobiec grudkom, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając od czasu do czasu. Wymieszać wszystkie soki z indyka zgromadzone na półmisku i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Doprawić sosem solą i pieprzem.
* Jeśli używasz koszernego indyka, zmniejsz sól posypaną na piersi indyka do 1/2 łyżeczki.