Curry z kurczakiem III

Curry z kurczakiem III
Przepis Kurczak Curry III można zrobić w około 50 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 906 kalorii, 51g białka, oraz 57g tłuszczu na porcję. Za $3.16 za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to raczej drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Ten przepis od Allrecipes wymaga mleka kokosowego, curry w proszku, wody i czosnku. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. 33 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 95%. Ten wynik jest ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Curry z kurczakiem III, Andhra chicken curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ), oraz Andhra chicken curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ).

Instrukcje

1
W małej misce zmielić czosnek, cebulę i imbir. W osobnej małej misce wymieszaj curry w proszku i 5 łyżek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
2
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podsmaż czosnek, imbir i cebulę, aż się zrumienią; dodaj pastę curry i smaż razem, aż zapach będzie mocny i pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
4
Dodaj jogurt, mleko kokosowe i zwykłe mleko wraz z 1 szklanką wody i wymieszaj wszystko razem. Następnie dodaj ziemniaki i kurczaka i zagotuj; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, a kurczak będzie ugotowany, około 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
JogurtJogurt
WodaWoda
MlekoMleko
5
Dopraw solą do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty; curry jest gotowe!
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować S. A. Prum Essence Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
S. A. Prum Essence Riesling
S. A. Prum Essence Riesling
Bladozłoty kolor. Aromatyczny, z zapachami moreli i brzoskwini. Wytrawny ze świeżymi owocowymi smakami doskonale zbalansowany pikantną kwasowością i mineralnym charakterem.Ciesz się samodzielnie lub z szeroką gamą lightapetizerów i dań z owoców morza.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn