Crema Catalana
Crema Catalana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Crema Catalana, Krem Kataloński / Crèma Catalana, oraz Sherry Crema Catalanan lody z miodowymi figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 10 (5-uncja) ramekinów
W średnim rondlu, doprowadzić do wrzenia mleko, skórka pomarańczowa, laski cynamonu i sól, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty do zaparzenia smaków. W dużej misce, ubić żółtka z 1 szklanką cukru, aż blednie i puszyste.
Ubić skrobię kukurydzianą z 1/2 szklanki wody, aby uzyskać zawiesinę i ubijać, aż do całkowitego połączenia.
Usuń i wyrzuć skórkę pomarańczową i laski cynamonu z mleka.
Stale ubijając, stopniowo dodawaj mleko do mieszaniny żółtka jaja. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając stale zagęścić, o 3 do 5 minut. Przecedzić krem do dużej miski i ubić wanilią. Podzielić krem między 10 (5-uncji) ramekins i wygładzić powierzchnie. Krem lekko schłodzić, następnie przykryć ramekiny folią i przechowywać w lodówce, aż krem ostygnie, co najmniej 8 lub do 24 godzin
Aby służyć crema catalana, posypać każdy ramekin równomiernie 2 łyżeczki cukru. Użyj palnika kuchennego do stopienia i karmelizacji cukru, aż zbrązowieje i chrupiące.