Crema Catalana

Crema Catalana
Crema Catalana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Crema Catalana, Krem Kataloński / Crèma Catalana, oraz Sherry Crema Catalanan lody z miodowymi figami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 10 (5-uncja) ramekinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
W średnim rondlu, doprowadzić do wrzenia mleko, skórka pomarańczowa, laski cynamonu i sól, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty do zaparzenia smaków. W dużej misce, ubić żółtka z 1 szklanką cukru, aż blednie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
3
Ubić skrobię kukurydzianą z 1/2 szklanki wody, aby uzyskać zawiesinę i ubijać, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno PosiekaneBatoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Usuń i wyrzuć skórkę pomarańczową i laski cynamonu z mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
5
Stale ubijając, stopniowo dodawaj mleko do mieszaniny żółtka jaja. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając stale zagęścić, o 3 do 5 minut. Przecedzić krem do dużej miski i ubić wanilią. Podzielić krem między 10 (5-uncji) ramekins i wygładzić powierzchnie. Krem lekko schłodzić, następnie przykryć ramekiny folią i przechowywać w lodówce, aż krem ostygnie, co najmniej 8 lub do 24 godzin
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Opakowanie Malin Mrożonych, Rozmrożonych1 Opakowanie Malin Mrożonych, Rozmrożonych
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
6
Aby służyć crema catalana, posypać każdy ramekin równomiernie 2 łyżeczki cukru. Użyj palnika kuchennego do stopienia i karmelizacji cukru, aż zbrązowieje i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn