Citrus Semifreddo
Citrus Semifreddo to deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 20g tłuszczu i w sumie 321 kalorii. Za 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, skórkę z cytryny, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy obejmują Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (Semifreddo al Torrone), Cherry Semifreddo, oraz Honeycomb Semifreddo.
Instrukcje
Spryskaj metalową bochenek o wymiarach 9 na 5 na 3 cale sprayem nieprzywierającym. Wyłóż patelnię folią, aby nadmiar zwisał na końcach i bokach.
Połącz zmiażdżone ciasteczka amaretti i roztopione masło. Włóż wyłożoną patelnię i dociśnij do jędrności i uformuj skórkę.
Ubij 1/2 szklanki cukru, żółtka, sok z cytryny, sok z limonki, limoncello i sól w dużej metalowej misce, aby zmiksować. Ustaw miskę nad rondlem z gotującą się wodą (nie pozwól, aby dno miski dotknęło wody).
Ubij mieszankę jajeczną, aż będzie gęsta i kremowa, a termometr włożony do mieszanki zarejestruje 160 stopni F, około 5 minut. Umieść miskę kremu w innej misce z lodowatą wodą, aby całkowicie ostygła. Dodaj skórkę.
Za pomocą miksera elektrycznego ubij śmietanę i pozostałe 1/4 szklanki cukru w innej dużej misce, aż utworzą się twarde szczyty. Za pomocą dużej gumowej szpatułki delikatnie włóż bitą śmietanę do kremu. Nałóż mieszaninę na przygotowaną skórkę. Złóż zwisającą folię na budyniu i zamrażaj do zamrożenia, co najmniej 8 godzin lub do 3 dni.
Rozłóż folię. Odwróć semifreddo na półmisek i zdejmij folię.
Pokrój semifreddo na 1-calowe plastry i posyp pokruszonymi ciasteczkami amaretti i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Semifreddo w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.