Ciasto z gruszką i suszonymi figami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj ciasto z gruszką i suszonymi figami. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 201 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gruszek bosc, skrobia kukurydziana, fasola waniliowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Bourbon-Gruszka, Chrupiąca Żurawina Suszona Gruszką, oraz Chutney Z Suszonej Gruszki I Żurawiny.
Instrukcje
Połącz figi, wodę i 1/4 szklanki cukru w małym rondlu; podziel ziarno wanilii wzdłuż, zeskrobuj nasiona i dodaj nasiona i fasolę do rondla. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotować, aż figi będą miękkie, o 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść figi do małej miski i odstawić. Kontynuuj gotowanie syropu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 10 minut więcej.
Gruszki obieramy, ćwiartki i rdzeń, następnie cienko kroimy w poprzek, przekładamy do dużej miski i delikatnie wrzucamy sokiem z cytryny.
Dodaj skrobię kukurydzianą, 1/3 szklanki pozostałego cukru i zarezerwowane figi i syrop.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 204°. Dopasuj 1 kawałek ciasta do 9-calowej patelni do ciasta. Łyżka w mieszance gruszkowej. Wierzch z drugim kawałkiem ciasta. Przyciąć i zacisnąć krawędź.
Umyj lekko wierzch wodą i posyp pozostałą 1/2 łyżki. cukier.
Wytnij kilka otworów wentylacyjnych w skorupie.
Piec około 1 godziny, aż ciasto będzie złote (nadzienie powinno się zagotować).
Ostudzić całkowicie przed podaniem.