Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano
Ciasto piwne ryby i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1433 kalorii, 79g białka, oraz 73g tłuszczu. Na $9.59 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz habanero pieprz, chile de arbol proszek, pieczenia ziemniaków, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano, Southwestern Beer-Batter Fish with Green Chile Tatar Sauce, oraz Ryba z frytkami w cieście piwnym.
Instrukcje
1
Rozgrzej frytkownicę lub głęboki garnek wypełniony do połowy olejem do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich
2
W dużej misce wymieszać mąkę, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i piwo. Odstawić na 10 minut. Złóż jajka. Ciasto powinno być cienkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Mielona
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
3
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
4
Doprawić rybę solą i pieprzem. Pogłębiać ryby w dodatkowej mące, odkręcić nadmiar, a następnie zanurzyć rybę w cieście, aby pokryć. Smażyć partiami, aż z obu stron zarumienią się na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
5
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Przełożyć na blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Mini Chipsów Czekoladowych
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
7
Podawać z octem Serrano skropionym na wierzchu, pikantnymi frytkami na boku i sosem tatarskim cytrynowo-Habanero do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Tatarski
Habanero Chili
Sałatka Goya I Przyprawa Warzywna
1 Opakowanie (10 Uncji) Mini Precli
Skórki Z Cytryny
8
Doprowadzić ocet na wolnym ogniu w małym rondelku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka Goya I Przyprawa Warzywna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodaj chiles i sól, usuń z ognia i przenieść do szklanej butelki lub słoika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
10
Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 8 godzin. Szczep.
11
Umieść plastry ziemniaków w misce z zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Ząbki Czosnku, 2 Posiekane I 1 Zmiażdżony
Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
12
Odstawić na 15 minut.
13
Odcedzić, spłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
14
Rozgrzać tyle oleju, aby się 4 cale się po bokach dużego głębokiego rondla do 370 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
15
Wymieszać sól, proszek ancho, i chile de arbol proszku razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
16
Dodać ziemniaki do gorącego oleju w partiach i gotować, aż złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Ząbki Czosnku, 2 Posiekane I 1 Zmiażdżony
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
17
Wyjąć z patelni łyżką szczelinową, osuszyć na papierowych ręcznikach i natychmiast przyprawić każdą porcję odrobiną mieszanki przypraw i odrobiną posiekanej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
18
Podawać na gorąco.
19
Doprowadzić sok z cytryny do wrzenia na dużym ogniu w małym rondlu i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Warzywna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
20
Ochłoń.
21
Połącz około 2 łyżki schłodzonego zredukowanego soku z cytryny, majonezu, anchois, habanero, cornichons i kaparów w średniej misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Sucha Przyprawa Warzywna
Korniszony
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sardele
Habanero Chili
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
22
Dodaj więcej soku z cytryny, do smaku, w razie potrzeby. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.