Ciasto kawowe z żurawiną i bananem
Ciasto kawowo-żurawinowe może być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 170 kalorii , 1 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 15 osób. Za 31 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, mielony ziele angielskie, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , Torta Di Banana (ciasto bananowe) i Ciasto kawowo-bananowe (Pastel de Cafe y Bananos) .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Wbij jajka i wanilię.
Wymieszaj suche składniki, dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z bananami, dokładnie ubijając po dodaniu każdego z nich.
Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. Polej sosem żurawinowym.
W małej misce wymieszaj brązowy cukier, orzechy pekan i mąkę; dodaj masło.
Piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić w blaszce na kratce.