Ciasto jabłkowe cioci Lidii
Ciasto jabłkowe cioci Lidii jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje 59 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka żółtek jaj, zmielony cynamon, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Podobne przepisy to Ciocia Lou ' s Fresh Apple Cake, Słynna Szarlotka cioci Bev, oraz Zupa z kapusty kiełbasowej Lidii.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Mąkę i sól przesiać do średniej miski.
Pokroić w masło, jak na ciasto skórki na kawałki wielkości grochu. Odstawić.
Do dużej miski włóż ciepłą wodę i 1 łyżeczkę cukru.
Do mieszaniny drożdży dodać lekko ubite żółtka.
Dodać mieszankę mąki i delikatnie wymieszać, aż mieszanina utworzy kulkę. Podziel na pół. Użyj jednej połowy dla dolnej i jednej połowy dla górnej skorupy.
Rozwałkuj jedną skórkę, aby pasowała do patelni o wymiarach 9x13 cali.
Napełnij pokrojonymi w plasterki jabłkami, ułożonymi wysoko.
Posypać mieszaniną 3/4 szklanki cukru i 1 łyżeczki cynamonu.
Roll Top crust, aby dopasować patelnię. Wierzch położyć na jabłkach, zamknąć na patelni, schować wierzch pod (Nie flet). Nie kłuj.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut. Jeszcze lekko ciepły, szron z lukrem maślanym.