Ciasto czekoladowo-bananowe z glazurą z cykorii

Ciasto czekoladowo-bananowe z glazurą z cykorii
Need a deser wegetariański? Czekoladowe Ciasto bananowe z glazurą cykorii może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 171 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, octu, puree bananowe z 2 bananów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto bananowe z polewą czekoladową, Cykoria Glazura Kawowa, oraz Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową.

Instrukcje

1
Na ciasto: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Smaruj patelnię tortową masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Instant Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej CzekoladowejOpakowanie Instant Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
2
W średniej misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (32 Uncje) Cukru Cukierniczego1 Opakowanie (32 Uncje) Cukru Cukierniczego
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
3
W dużej misce ubij razem olej roślinny, cukier i puree bananowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Puree BananowePuree Bananowe
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
4
Ubij w occie i wanilii, a następnie 1/2 mleka. Wymieszać suche składniki. Wymieszać z pozostałym mlekiem, aż ciasto będzie gładkie, a następnie wlać do przygotowanej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie Malin Mrożonych, Rozmrożonych1 Opakowanie Malin Mrożonych, Rozmrożonych
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I CzerwonejBarwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I Czerwonej
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Piec, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, około 30-40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
6
Ochłoń.
7
Do glazury: w małej misce, ubij razem kawę, wodę i 1/2 szklanki cukru cukierniczego, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno PosiekaneBatoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
8
W razie potrzeby dodać cukier cukierniczy przez łyżkę stołową, aż glazura osiągnie pożądaną konsystencję. Powinien spaść grubymi wstążkami z tyłu trzepaczki. Wyjmij ciasto z patelni i równomiernie rozprowadź polewę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodziePokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn