Ciasto czekoladowe z polewą z mlecznej czekolady

Ciasto czekoladowe z polewą z mlecznej czekolady
Ciasto czekoladowe z polewą z czekolady mlecznej może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 8G białka, oraz 44g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz pod ręką waniliowy, brązowy cukier, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z Pianki i polewą czekoladową, (Potajemnie zdrowe) dekadenckie ciasto czekoladowe ze specjalnym polewą czekoladową, oraz 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 (9 - przez 2-cala) okrągłe patelnie do ciast i dolnej linii każdego z okrągłym pergaminem lub papierem woskowym. Papier maślany i kurz patelnie z mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól przesiać do małej miseczki. Ubij razem masło i cukry w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego, 3 do 4 minut w mikserze stojącym lub 4 do 5 minut z ręcznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Dodaj czekoladę i wanilię i beat aż tylko połączone. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i maślankę na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Podzielić ciasto między patelnie ciasto, rozłożenie równomiernie, i piec, aż Drewniany pick lub szaszłyk włożony w środku każdej warstwy ciasta wychodzi czysty, 25 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
6
Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach 10 minut. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi każdej warstwy, a następnie odwróć na stojaki. Oderwać papier i całkowicie ostudzić warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
Podgrzać mleko w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W misce ubij żółtka, mąkę, 1/3 szklanki cukru cukierniczego i szczyptę soli, a następnie dodaj gorące mleko w strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Przelać krem do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając, 2 minuty (mieszanina będzie bardzo gęsta), a następnie przenieść do dużej miski. Powierzchnię kremu przykryć masłem z papieru woskowego i całkowicie ostudzić, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Dodać wanilię i pozostały cukierników kubek cukru do kremu i ubić oczyszczonych ubijaków z umiarkowaną prędkością, aż dobrze połączone, następnie zwiększyć prędkość do średniej-wysokiej i ubić w maśle, 2 łyżki na raz, aż gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
MasłoMasło
5
Dodaj czekoladki i ubijaj, aż dobrze się połączą.
1
Połowę każdej warstwy ciasta poziomo za pomocą długiego ząbkowanego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
2
Ciasto warstwowe, za pomocą heaping 1/2 szklanki lukier między każdą warstwą, a następnie mróz góry i boki z pozostałą lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
1
* Warstwy ciasta można wykonać (ale nie zmniejszyć o połowę) 1 dzień wcześniej i przechowywać, dobrze zapakowane w folię, w temperaturze pokojowej.* Lukier można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej (nie używać kuchenki mikrofalowej) i pokonać mikserem elektrycznym Przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Folia FoliowaFolia Foliowa
MikrofalówkaMikrofalówka

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidobrze wstrząśnięta maślankadobrze wstrząśnięta maślanka3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukiernice cukiercukiernice cukier2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem3largesżółtka jajżółtka jaj4largesjaja w temperaturze pokojowej przez 30 minutjaja w temperaturze pokojowej przez 30 minut1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)czekolada mleczna, stopiona i schłodzonaczekolada mleczna, stopiona i schłodzona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipałeczki niesolonego masła, pokrojone na łyżki stołowe i zmiękczonepałeczki niesolonego masła, pokrojone na łyżki stołowe i zmiękczone57(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)niesłodzona czekolada, stopiona i schłodzonaniesłodzona czekolada, stopiona i schłodzona1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)niesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)11 funt cukinii,miód cytrusowymiód cytrusowy1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn