Ciasto Cytrusowe z Makiem
Ciasto Cytrusowe z Makami to przepis bezmleczny, składający się z 12 porcji. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 3 g białka i 4 g tłuszczu. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mak, cukier cukierniczy, mieszankę na ciasto cytrynowe i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 55 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 17%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Podobne przepisy obejmują ciasto makowe z cytrusami, popy z makiem cytrusowym i ciasto maślane z pomarańczowymi makami i sałatką cytrusową.
Instrukcje
W dużej misce połącz masę ciasta, jajka, sok pomarańczowy i olej; ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim poziomie przez 2 minuty. Dodać mak, skórkę z cytryny i pomarańczy.
Wlać do dobrze natłuszczonej i posypanej mąką formy 10-calowej. karbowana miska rurowa.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W małej misce wymieszaj cukier cukierniczy i sok pomarańczowy na gładką masę.
Posypać skórką z cytryny i pomarańczy.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.