Ciasteczka w kształcie wieńca bożonarodzeniowego

Ciasteczka w kształcie wieńca bożonarodzeniowego
Ciasteczka wianek świąteczny wymagają około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 84 osób i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 135 kalorii , 1 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jeśli masz pod ręką mleko, barwnik spożywczy, jajka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wegetariański wianek świąteczny , Cringle Christmas Crack (najlepszy świąteczny crack w historii!) i Divine Christmas Candy Cane Cookies .

Instrukcje

1
W dużej misce ubij masło i cukier puder, aż masa będzie jasna i puszysta. Wbij jajka i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Mrożonej, Ubijanej Polewy Bez Nabiału, Rozmrożonej, Podzielonej8 Uncji Mrożonej, Ubijanej Polewy Bez Nabiału, Rozmrożonej, Podzielonej
Suszone Kwiaty Lawendy, MieloneSuszone Kwiaty Lawendy, Mielone
Okruchy Ciasteczek Oreo O Obniżonej Zawartości TłuszczuOkruchy Ciasteczek Oreo O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Ryba W Galaretce I Robaki (opcjonalnie)Ryba W Galaretce I Robaki (opcjonalnie)
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych
2
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i krem z kamienia winnego; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki i dobrze wymieszaj. Podziel na cztery porcje. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1-2 godziny lub do momentu, aż będzie łatwo się ją obrabiało.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami
Dobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na KawałkiDobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na Kawałki
3
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną część ciasta na grubość 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
4
Wycinać ciasteczka przy pomocy posypanej mąką foremki do ciastek o średnicy 2-1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Demarara Lub Jasnobrązowy CukierDemarara Lub Jasnobrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (około 1 Filiżanki)1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (około 1 Filiżanki)
5
Układać w odstępach 2,5 cm na blaszkach do pieczenia wyłożonych papierem do pieczenia; wykrawać środki za pomocą oprószonej mąką okrągłej foremki do ciastek o średnicy 2,5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Demarara Lub Jasnobrązowy CukierDemarara Lub Jasnobrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Kawałków Do Pieczenia Toffi (takich Jak SKOR®)1 Szklanka Kawałków Do Pieczenia Toffi (takich Jak SKOR®)
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (około 1 Filiżanki)1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (około 1 Filiżanki)
6
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut lub do lekkiego zrumienienia. Ostudzić przez 2 minuty przed wyjęciem na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone
7
Aby przygotować lukier, w dużej misce wymieszaj cukier puder, tłuszcz cukierniczy, aromat klonowy i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję nadającą się do lukrowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smak KlonowySmak Klonowy
świeże Jagody, Maliny, Jeżyny I Pokrojone Truskawkiświeże Jagody, Maliny, Jeżyny I Pokrojone Truskawki
Rękawy Cukiernicze Lub Małe, Wytrzymałe, Zamykane Torebki PlastikoweRękawy Cukiernicze Lub Małe, Wytrzymałe, Zamykane Torebki Plastikowe
1 Butelka (1 Uncja) Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie1 Butelka (1 Uncja) Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych
8
Umieść 3/4 szklanki lukru w małej misce; zabarw czerwonym barwnikiem spożywczym. Zabarw pozostały lukier na zielono. Używając końcówki w kształcie gwiazdki nr 13, wyciśnij zielony lukier na ciasteczka. Za pomocą okrągłej końcówki nr 2 i czerwonego lukru wyciśnij kokardy na wieńce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony Kolor żywnościCzerwony Kolor żywności
Rękawy Cukiernicze Lub Małe, Wytrzymałe, Zamykane Torebki PlastikoweRękawy Cukiernicze Lub Małe, Wytrzymałe, Zamykane Torebki Plastikowe
Demarara Lub Jasnobrązowy CukierDemarara Lub Jasnobrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje84
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn