Ciasteczka w kształcie wieńca bożonarodzeniowego
Ciasteczka wianek świąteczny wymagają około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 84 osób i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 135 kalorii , 1 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jeśli masz pod ręką mleko, barwnik spożywczy, jajka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wegetariański wianek świąteczny , Cringle Christmas Crack (najlepszy świąteczny crack w historii!) i Divine Christmas Candy Cane Cookies .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier puder, aż masa będzie jasna i puszysta. Wbij jajka i wanilię.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i krem z kamienia winnego; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki i dobrze wymieszaj. Podziel na cztery porcje. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1-2 godziny lub do momentu, aż będzie łatwo się ją obrabiało.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną część ciasta na grubość 1/4 cala.
Wycinać ciasteczka przy pomocy posypanej mąką foremki do ciastek o średnicy 2-1/2 cala.
Układać w odstępach 2,5 cm na blaszkach do pieczenia wyłożonych papierem do pieczenia; wykrawać środki za pomocą oprószonej mąką okrągłej foremki do ciastek o średnicy 2,5 cm.
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut lub do lekkiego zrumienienia. Ostudzić przez 2 minuty przed wyjęciem na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Aby przygotować lukier, w dużej misce wymieszaj cukier puder, tłuszcz cukierniczy, aromat klonowy i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję nadającą się do lukrowania.
Umieść 3/4 szklanki lukru w małej misce; zabarw czerwonym barwnikiem spożywczym. Zabarw pozostały lukier na zielono. Używając końcówki w kształcie gwiazdki nr 13, wyciśnij zielony lukier na ciasteczka. Za pomocą okrągłej końcówki nr 2 i czerwonego lukru wyciśnij kokardy na wieńce.