Ciasteczka toffi z orzechami
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj ciasteczka Toffee Nut. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 48 porcji, każda zawiera 127 kalorii , 1 g białka i 7 g tłuszczu . 8 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mąkę, półsłodkie chipsy czekoladowe, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Cinnamon Toffee Praline Oatmeal Cookies , White Chocolate Cranberry Macadamia Nut Cookies i No Bake Nut Butter Cookies, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Utrzyj masło lub margarynę z brązowym cukrem, ubij
Dodaj 1 żółtko, przesianą mąkę i wanilię. Ciasto będzie sztywne.
Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec w temperaturze 190°C (375°F) przez 12–15 minut, aż do uzyskania złotego koloru.
Gdy ciasteczka są jeszcze ciepłe, posyp je 1 szklanką półsłodkiej czekolady i posyp nią wierzch, aż się rozpuści.
Rozprowadź nożem, aż do całkowitego pokrycia wierzchu.
Jeśli chcesz, możesz dodać posiekane orzechy.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w kwadraty.