Churros con Chocolate

Churros con Chocolate
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Churros con Chocolate. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 62g tłuszczu i w sumie 893 kalorii. Za 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, mąki, mielonego cynamonu i jajek. 131 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 43%. Churros con Chocolate, Churros con Chocolate, oraz Churros de Queso (ser Churros) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do ciasta: w małym rondelku wymieszaj mleko, masło i sól i podgrzej na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj mąkę i wymieszaj, aby połączyć. Przełóż na drewnianą łyżkę i gotuj ciasto, aż oderwie się od boków patelni i będzie miało lekko spocony połysk, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
3
Przełóż ciasto do miski i ostudź przez 2 do 3 minut. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj jajka po 1 na raz. Nie dodawaj następnego jajka, dopóki ostatnie nie zostanie całkowicie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
4
Umieść ciasto w torbie cukierniczej wyposażonej w dużą końcówkę w kształcie gwiazdki. Rezerwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1
Umieść 1 cal wody w małym rondelku i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W żaroodpornej misce wymieszaj czekoladę, śmietanę, masło i syrop kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1/2 Szklanki Grubego Cukru1/2 Szklanki Grubego Cukru
3 (1,4 Uncji) Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane3 (1,4 Uncji) Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
3
Podgrzewaj, od czasu do czasu mieszając, aż czekolada się rozpuści, a wszystkie składniki dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 (1,4 Uncji) Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane3 (1,4 Uncji) Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
4
Przykryj miskę folią i zdejmij rondel z ognia. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
W przypadku cukru cynamonowego: w torebce lub dużej misce wymieszaj cukier i cynamon
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
(U-12) Krewetki(U-12) Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
6
W dużym rondlu rozgrzać olej do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Wlej ciasto do gorącego oleju w patyczkach lub pożądanych kształtach (lubię trochę kręcić moje). Na początku może to być trochę trudne, ale zrozumiesz to. Smaż ciasto, aż będzie brązowe i chrupiące ze wszystkich stron, łącznie od 60 do 90 sekund, często obracając. Smażyć partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
8
Wyjmij churros z oleju, osusz na sekundę papierowe ręczniki, a następnie wrzuć cukier cynamonowy. Pamiętaj, aby to zrobić, gdy churros są jeszcze gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Podawaj natychmiast, podczas gdy churros i rozpuszczona czekolada są ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 (1,4 Uncji) Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane3 (1,4 Uncji) Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Tempranillo, Moscato Dasti, Grenache, Albarino

Cream Sherry, Port i Tempranillo to moje najlepsze typy na Churros. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn