Chrupki brzoskwiniowo-malinowe

Chrupki brzoskwiniowo-malinowe
Chrupiące brzoskwinie i maliny mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,58 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 5G białka, oraz 20g tłuszczu. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka masła, szybko gotujących się płatków owsianych, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 31 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 35%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Raspberry Peach Crisp, Raspberry Peach Crisp, oraz Raspberry Peach Crisp.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. posmaruj masłem wnętrze owalnego naczynia do pieczenia o wymiarach 10 na 15 na 2 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Zanurz brzoskwinie we wrzącej wodzie na 30 sekund, a następnie umieść je w zimnej wodzie. Brzoskwinie obrać, pokroić w grube ćwiartki i włożyć do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrzoskwiniaBrzoskwinia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Dodaj skórkę pomarańczową, 1/4 szklanki cukru pudru, 1/2 szklanki brązowego cukru i 2 łyżki mąki. Rzuć dobrze. Delikatnie wymieszaj maliny. Pozostaw mieszaninę na 5 minut. Jeśli jest dużo płynu, dodaj jeszcze 1 łyżkę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MalinyMaliny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Wlej brzoskwinie do naczynia do pieczenia i delikatnie wygładź wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrzoskwiniaBrzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Połącz 1 1/2 szklanki mąki, 1 szklankę cukru pudru, 1/2 szklanki brązowego cukru, sól, płatki owsiane i zimne, pokrojone w kostkę masło w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę łopatkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Płatki OwsianePłatki Owsiane
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
Mieszaj na niskich obrotach, aż masło będzie wielkości grochu, a mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Posyp równomiernie brzoskwinie i maliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
BrzoskwiniaBrzoskwinia
9
Piecz przez 1 godzinę, aż wierzch się zrumieni i chrupiący, a soki będą musujące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podawaj natychmiast lub przechowuj w lodówce i podgrzewaj w piekarniku nagrzanym do 350 stopni F przez 20 do 30 minut, aż będzie ciepły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Crisp działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 31 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn