Chrupiący ciepły Sezam Mochi z karmelem XO jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 1060 kalorii, 10g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to raczej tanie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Mieszanka soli, wody, kleista mąka ryżowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Spróbuj Chrupiący ciepły Sezam Mochi z karmelem XO, Sałatka Z Ciepłym Sezamem, oraz Ciepła sałatka z bakłażana z sezamem i szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę ryżową, skrobię pszenną, cukier, masło i sól połączyć w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Pszenna
Mąka Ryżowa
(oderwany Od łodygi)
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
2
Wymieszać, a następnie dodać wrzącą wodę. Wymieszaj łyżką, a następnie ugniataj rękami, tworząc gładką pastę. Zwilż ręce i uformuj ciasto na kulki o średnicy 1 cala, a następnie zwinąć je w nasiona sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1
Wrzucić cukier i wodę do dużego rondla na dużym ogniu i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia bez mieszania i gotować, nadal bez mieszania, aż cukier stanie się głębokim brązowym karmelem. Nie mieszaj w żadnym momencie po umieszczeniu garnka na piecu, aby cukier się krystalizował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać śmietanę i sól i gotować, aż zmniejszy się o jedną czwartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
3
Dodać brandy, gdy sos jest prawie gotowy zmniejszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
4
Umieścić tyle oleju sojowego w rondlu przyjść 3-cale po bokach patelni i ciepła do 350 stopni F. obniżyć kulki mochi do oleju i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
5
Osuszyć na ręczniku papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Podawać na talerzu z ciepłym karmelem w misce z sosem zanurzeniowym z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
7
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.