Chrupiący bakłażan z pomidorami i Mozzarellanem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chipsy tortilla, ser mozzarella, bakłażan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Bakłażany Z Wędzoną Mozzarellą, Chrupiące bakłażany z wędzoną mozzarellą, oraz Plastry bakłażana, pomidory i Mozzarella dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubij razem jajka i 1 łyżkę. woda do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Pokroić pomidory w plastry o grubości 16 (1/8 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3
Pomidory umieścić w jednej warstwie na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Pogłębiać bakłażan w 1/2 szklanki rozdrobnione chipsy tortilla; zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębiać w pozostałych 1 1/2 szklanki rozdrobnione chipsy tortilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
1 Torebka świeżego Szpinaku
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
5
Bakłażan gotować, partiami, w gorącym oleju w 10-calowy (3-calowy-głębokie) patelnia na średnim ogniu 3 do 4 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.