Chrupiące Batoniki Z Jarmużu

Chrupiące Batoniki Z Jarmużu
Chrupiące bary jarmuż może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz olej roślinny, masło z nasion, pełnoziarniste dmuchane płatki zbożowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chrupiące Chipsy Z Jarmużu, Chrupiąca Sałatka z jarmużu i komosy ryżowej, oraz Chrupiąca jarmuż z dipem cytrynowo-jogurtowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia 8-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia z folią lub pergaminem i spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Aby przygotować jarmuż: dokładnie umyć jarmuż pod zimną wodą, a następnie usunąć nadmiar wilgoci, rozmazując liście między kilkoma warstwami ręczników papierowych lub obracając wielokrotnie w przędzarce do sałatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad SpinnerSalad Spinner
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Przenieś jarmuż na pergaminową blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Skropić liście olejem, rzucając się, aby pokryćlistki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Jarmuż piec w rozgrzanym piekarniku przez 12-17 minut, aż pojawią się listki-cienkie i chrupiące, ale nie zarumienione (patrz uważnie). Za pomocą wkładki pergaminowej przenieść jarmuż do stojaka i całkowicie ostudzić, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie rozłóż owies, pepitas i nasiona sezamu na dużym arkuszu rimmedbaking.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Nasiona DyniNasiona Dyni
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
8
Piec w nagrzanym piekarniku przez 5-8 minut, potrząsając do połowy, aż będzie złoty i pachnący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przelać do dużej miski; wymieszać z płatkami i jagodami. Ostudzone liście jarmużu rozdrobnić w misce, delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZbożaZboża
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
10
Połącz masło orzechowe lub z nasion, cukier, syrop i sól w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Z NasionMasło Z Nasion
CukierCukier
SyropSyrop
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Podgrzać średnio-niskie, mieszając, przez 4 do 5 minut, aż cukier się rozpuści i mieszanka będzie bąbelkowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
12
Wyjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
13
Natychmiast wlać mieszaninę syropu na mieszaninę owsa, mieszając ze szpatułkąuntil powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
14
Przenieść mieszaninę do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Umieść duży kawałek papieru pergaminowego, papieru woskowego lub folii z tworzywa sztucznego (pokrytej nieprzywierającym sprayem do gotowania) na mieszance prętowej i użyj jej do rozłożenia, spłaszczenia i bardzo mocno zagęścić mieszaninę równomiernie na patelni. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę, aż mocno ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PatelniaPatelnia
16
Używając wkładki, podnieś mieszaninę z patelni i przenieś na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
17
Wytnij na 10 pasków.
18
Bar TIPS - aby uzyskać najlepsze rezultaty, nie używaj masła orzechowego; będzie przytłaczać inne smaki w batonach.- Stosunek suchych i płynnych słodzików jest tutaj niezbędny do wiązania batonów-eksperymentuj na własne ryzyko!- Chrupiące liście jarmużu można przygotować do 1 dnia wcześniej. Całkowicie schłodzić i przechowywać w hermetycznym pojemniku aż do momentu użycia.Trzymanie pręta szczelnie owiń pręty pojedynczo w plastikową folię.Temp. pokoju: 2 dniładowarka: 1 tydzieńfreezer: 3 miesiące w hermetycznym pojemniku; rozmrozić 1/2 godzinybar VARIATION chrupiący szpinak & Morelaprzygotuj zgodnie z zaleceniami, ale użyj 6 filiżanek zapakowanych liści szpinaku dla niemowląt zamiast jarmużu i równej ilości posiekanych suszonych moreli zamiast suszonych jagód. Pomiń ekstrakt migdałowy i dodaj 1 1/2 łyżeczki drobno startej skórki pomarańczowej zamiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Morele SuszoneMorele Suszone
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MorelaMorela
JagodyJagody
JarmużJarmuż
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
19
Power Hungry™
20
Przedrukowane za zgodą Power Hungry™ przez Camilla V. Saulsbury, © 2013 Lake Isle Press

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/4 szklanki zmielonych orzechów makadamia1/4 szklanki zmielonych orzechów makadamia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDIY syrop glukozowy, organiczny lekki syrop kukurydziany lub brązowy syrop ryżowyDIY syrop glukozowy, organiczny lekki syrop kukurydziany lub brązowy syrop ryżowy796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijagody goji, suszone wiśnie lub suszona żurawina, grubo posiekanejagody goji, suszone wiśnie lub suszona żurawina, grubo posiekane1duża pęczkakapusta, twarde łodygi i środkowe żebra usunięte, rozdarte na kawałki wielkości kęsakapusta, twarde łodygi i środkowe żebra usunięte, rozdarte na kawałki wielkości kęsa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinaturalny cukier trzcinowy lub pakowany ekologiczny jasnobrązowy cukiernaturalny cukier trzcinowy lub pakowany ekologiczny jasnobrązowy cukier2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone pełnoziarniste dmuchane płatki zbożowe (np. dmuchana pszenica, komosa ryżowa lub ryż)niesłodzone pełnoziarniste dmuchane płatki zbożowe (np. dmuchana pszenica, komosa ryżowa lub ryż)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipłatki owsiane szybko gotowanepłatki owsiane szybko gotowane01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól morska drobnasól morska drobna3(zima)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinaturalne, niesłodzone masło orzechowe lub z nasion (np. migdał, nerkowca lub słonecznik)naturalne, niesłodzone masło orzechowe lub z nasion (np. migdał, nerkowca lub słonecznik)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipepitas (zielone nasiona dyni) lub nasiona słonecznikapepitas (zielone nasiona dyni) lub nasiona słonecznika1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia45
Magazyn