Chleb pszenny w torebce
Chleb pszenny w zamykanej torbie wymaga ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka oleju roślinnego, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, 100% chleb pełnoziarnisty-atta bread / chleb pełnoziarnisty, oraz Chleb pełnoziarnisty z kiełkami pszenicy i żytem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmarować bochenek chleba.
Wymieszaj 1 szklankę mąki uniwersalnej, drożdży, mleka w proszku, cukru i soli w dużej plastikowej torebce.
Dodaj gorącą wodę i olej; uszczelnij worek i wyciśnij, aby wymieszać.
Dodać mąkę pełnoziarnistą, zamknąć i wymieszać.
Dodać 1 szklankę mąki uniwersalnej; zamknąć i wymieszać.
Dodaj małe ilości dodatkowej mąki uniwersalnej, aż ciasto łatwo oderwie się od boków worka.
Przenieść ciasto na lekko mąki powierzchni roboczej; ugniatać do miękkości i dobrze połączone, 4 minuty. Odstawić na 10 minut.
Rozwałkuj ciasto na duży prostokąt; rozwałkuj prostokąt na kłodę.
Włóż log do przygotowanej patelni bochenkowej. Przykryć i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane, 20 do 25 protokół.